شاید این تصور برای شما هم پیش آمده باشد که جمعیت افراد دارای معلولیت در کشور ما خیلی زیاد نیست! اما این کاملا خلاف واقعیت است چرا که به دلیل موانع فیزیکی زیاد برای این قشر، آنها کمتر در اجتماع حاضر میشوند که این «عدم حضور» به اشتباه به «عدم وجود» تعبیر میشود. سفر با قطار یکی از بهترین فرصتها برای معلولین است که برابری با افراد با توان جسمانی بالاتر را تجربه کنند.
قطار راحتترین وسیله برای مسافران دارای معلولیت
از میان تمام وسایل حمل و نقل عمومی، قطار و مترو دردسر کمتری برای جابجایی معلولین دارد البته اگر حداقل امکانات استاندارد چه در ایستگاهها و چه در داخل واگنهای قطار تعبیه شده باشد.
بهینهسازی شیب سطوح و مناسبسازی مسیرها برای افراد با معلولیتهای مختلف، حداقل کاری است که در ایستگاههای راهآهن باید انجام شود. در برخی کشورهای دنیا با کمکگرفتن از اپلیکیشنهای گوشیهای تلفن همراه، جابجایی و دسترسی به نقاط مختلف ایستگاه سهلتر از همیشه شده است.
فضای نسبتا باز درون واگنهای قطار و همینطور داخل کوپهها امکان جابجایی راحتتر ویلچر را به افراد دارای معلولیت میدهد. فضای خواب مناسب داخل کوپه و سرویس بهداشتی بهسازیشده در واگنها برای ورود و جابجایی ویلچر از دیگر نیازهای اولیه معلولین است. شاید به ظاهر خیلی ساده بیاید اما گاهی اوقات عدم طراحی درست درب ورودی سرویس بهداشتی باعث عدم دسترسی و غیرقابل استفاده بودن آن برای ویلچرسواران میشود. پای صحبت افراد دارای معلولیت که بنشینید، تجربیات عجیب و فراوانی از این دست دردسرها خواهید شنید.
بهینهسازی قطارهای کوثر برای افراد کمتوان
شرکت ریلسیر کوثر به جهت مشتریمداری و از طرفی در چارچوب مسئولیتهای اجتماعی خود همواره در تلاش است شرایط مناسب جهت رفاه حال مسافران با شرایط جسمانی ویژه را فراهم نماید. به همین منظور، در دسترسبودن ویلچر جهت جابجایی در ایستگاه راهآهن و سوار شدن به قطار و همچنین سرویس بهداشتی ویژه معلولین حداقل در یکی از واگنهای قطارهای کوثر را پیشبینی کرده است.
12 آذر، روز جهانی معلولین
روز جهانی افراد دارای معلولیت 3 دسامبر مصادف با ۱۲ آذرماه، یک جشن بینالمللی است که از سال 1992 توسط سازمان ملل متحد ترویج میشود. هدف از بزرگداشت این روز، ترویج درک مسائل مربوط به معلولیت و تلاش برای حمایت از کرامت، حقوق و رفاه افراد دارای معلولیت است.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای اولین بار سال 1981 میلادی را به عنوان سال بینالمللی افراد معلول اعلام کرد. هدف از این برنامهها و نامگذاریها، توجه مرتب به نیازهای افراد دارای معلولیت است که طبق آمارهای رسمی یک نفر از هر ده نفر در دنیا را شامل میشود.
مشارکت کامل و برابری برای افراد معلول
موضوع سال جهانی معلولین «مشارکت کامل و برابری» بود که به عنوان حق افراد دارای معلولیت برای مشارکت کامل در توسعه جوامع خود و برخورداری از شرایط زندگی برابر با سایر شهروندان تعریف شد. این یعنی سهم مساوی و شرایط برابر در بهبود توسعه اجتماعی و اقتصادی. امید که در تمام سطوح خدماتی کشور شاهد توجه بیشتر به این قشر بزرگ جامع باشیم.